Πάργα, η πριγκίπισσα της Ηπείρου

Σπάνια φυσική ομορφιά, πλούσια Ιστορία, Καταπράσινα νησάκια καθαρές παραλίες και άρωμα από λεμόνι και κίτρο, είναι η προίκα της γραφικής Πάργας.

Νησιώτικο καταφύγιο, πανέμορφος διατηρητέος οικισμός, κατάφυτες πλαγιές με ελαιώνες, Ιστορικά αξιοθέατα, καταγάλανες παραλίες, οργανωμένες παραλίες, διαθέτει η ¨Πριγκίπισσα της Ηπείρου¨.

Η Πάργα, έχοντας περάσει από ενετική, γαλλική, τούρκικη και αγγλική κυριαρχία, στέκεται σήμερα περήφανη στο βορειοδυτικό τμήμα του Νομού Πρέβεζας, αγκαλιάζοντας τον γήλοφο ¨Πεζόβολο¨. Αποτελεί ιστορική έδρα του δήμου Πάργας, οικονομικό, εμπορικό και τουριστικό κέντρο της περιοχής.

Από την παραλία του Βάλτου,  την πιο διάσημη παραλία της Ηπείρου, μια διαδρομή μέσα από παλιούς μύλους, ελαιώνες και το εκκλησάκι της Παναγιάς της Φανερωμένης, συναντάς το γραφικό χωριό της Ανθούσας με το φημισμένο καταρράκτη και το επιβλητικό κάστρο. Το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα στέκετε διακριτικά λίγο πριν το μικρό λιμανάκι δεξιά της παραλίας του Βάλτου. Δίπλα το μονοπάτι οδηγεί στο μοναστήρι της Βλαχέρνας, από όπου μπορείς να απολαύσεις ένα καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα.  

Απέναντι από το λιμάνι της Πάργας στέκετε το όμορφο και χιλιοφωτογραφημένο νησάκι της Παναγιάς.  Η παραλία του Λύχνους είναι μόνο 4 χιλιόμετρα από την πόλη και μέχρι την αμμουδιά της κυριαρχεί το πράσινο.

Η Πάργα και η ευρύτερη περιοχή της, είναι ο ιδανικός προορισμός όχι μόνο για ολιγοήμερες διακοπές, αλλά και για μόνιμη εγκατάσταση. Πολίτες από όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα την έχουν επιλέξει σαν την ιδανική βάση δεύτερης κατοικίας τους και μετέπειτα μονιμής εγκατάστασης.

Ζήστε το όνειρο σας επιλέγοντας Πάργα!!!